top of page

ABOUT ME

ELENA MANOVA

ЗА МЕН

Името ми е Елена Манова. Родена съм на 15 юли 1985 година в София, България.

Средното си образование завърших в училище с усилено изучаване на романски езици, а на 18 годишна възраст заминах за Мадрид, където завърших магистърското си образование със специалност „Реклама и ПР”.

 

СТИЛЪТ МИ

Най-голяма страст изпитвам към рисуването, чрез което най-добре успявам да изразя това, което чувствам и усещанията ми за света около мен. Освен това за мен рисуването е метод за релаксация, а всичко онова, което рисувам е олицетворение на нмоите мисли, нагласи и възприятия.

Стилът на творбите ми попада в обхвата на абстрактния експресионизъм, а вдъхновение получавам от моя любимия артист Джаксън Полок – един от най-известните представители на това артистично течение.

 

МОЯТА ТЕХНИКА

Винаги рисувам на големи платна на пода, защото това е начина, по-който се чувствам най-добре. Непосредствената близост ми предава усещането, че съм част от самата картина, дава ми възможност да бъда около нея, да работя от четирите й страни и буквално да се слея с картината!

Използва големи четки, а понякога и ръцете си, за да създавам форми и да добавям цветове на платното. Голямата ми слабост са ярките и интензивни цветове, а неизменно присъствие в картините ми заемат загадъчни проблясвания и сенки, където често могат да бъдат открити скрити фигури и форми.

Динамиката и хаоса определено са водещите качества, които характеризират моитекартините. Ако трябва да определя само с едно изречение артистичния ми стил, то той би звучал така: „Какво рисувам?...Рисувам живота!”

bottom of page